Monday, 2 July 2012

doN't smoke okeY!!


 

                                               aq "c4rbOn mOnOx!d3"


aq la asap tu !!
  
 menariknya tentang ku :-
  • colourless.
  • odourless.
  • tasteless.

Aq suka sangat menjadi bahan toksik pada manusia. Lagipun , bukan salah aq mereka mendapat penyakit kerana kemahuan mereka sendiri yang membuat mereka merana.....  
 *pengakuan encik carbon monoxide..
Aq saja je nak share tentang monoxide.. aq ingat benda tu remeh je kut.. ala ada apa ngan carbon monoxide aka CO... itulah pandangan aq tentang gas power nie... tetapi selepas aq kena ceramah ngan lecturer aq tentang gas power nie... barulah aq sedar betapa penting nye kita take care urself from this super power gas.

# seingat aku lah , apa yang aku baca tentang Mr CO nie... dye lebih cepat nak melekat dengan  Madam haemoglobin (Hb) berbanding Mrs Oxy.. bila Mr Co + Mdm Hb kesian la pada  
Mrs Oxy.. terjejas la delivery Mrs Oxy ke dalam badan HUman... 

>>> kesannya..our heart and liver must work hard so much to pump our blood...
    keciannya mesti penat kan..akhirnya kalau kronik bangat alamatnya penyakit         jantung..

      so,beware with Mr CO ^^..











2 comments: