Monday, 2 July 2012

hEnceM boY


w4nT3d in my Fam!Ly..


nama: Rayyan Qayyum
tarikh : 10 0kt

berat : 2.7 kg.
 # buah hati mama aq ..







kelahirannya amat kami sekeluarga nantikan..mana tidaknya, lama sangat kami xdak ahli baru... Tup tup, umo aq 20-an lahir pulak c kenit comey nie...

#dye paling comel dalam family.. putih mcm mat saleh celup..dah nama pun ala2x mat saleh gitu.. x heran la kan..belum tengok time dye menangis..peh habis merah mata , bibir , pipi... memang sah putih kan... hikhik..

detik bermulanya sehingga kelahirannya..

20/10.. KHAMIS..

2300 :mama aq pada mulanya tidak sedar pun .

0600: selepas solat subuh mama pun bagitau ayah yang dye rasa nak pergi hospital.. ayah dah kelam kabut ingat nak beranak..

setelah berjupa doktor..

0800: Dr memberitahu mama yang baby ada beberapa percen je nak hidup..sebab tekanan jantung sangat low .. apalagi rush terus masuk emergency for operation..
mama takut sangat , hanya ALlah je tahu keadaan mama ku saat itu..
setelah beberapa jam kemudian..

alhamdulilah baby boy selamat dilahirkan alhamdulilah.. Allah SWT memberi kesempetan pada adeQ rayyan untuk menikmati kehidupan lagi.. 

tak tergambar perasaan cemas ku ketika saat diberitahu mama dan baby sedang bertarung nyawa di dalam dewan bedah.. ramai sedara mara turut mendoakan keselamatan mereka di saat genting itu..

syukur...sekarang adeq RAyyan comel sudah masuk * bulan..semakin sihat dan semakin tampan hikhik..like kakak like adik..


"so, dalam apa jua kesulitan yang mendatang dalam hidup kita, jangan mudah cepat berputus asa.. sentiasa berdoa dan tawakal pada Allah SWt ..kerana ALLAh SWT sahaja yang layak menentukan hidup mati seseorang itu.."  CeQ miera

No comments:

Post a Comment