Friday, 28 November 2014

Ujian itu rezeki


"Ya Allah, kenapa aq susah, orang len bahagia? kenapa aq sakit, org len sihat? 
kenapa?"

inilah antara keluhan ketika kita di uji...
saya jugak begitu...
kadang2 x kuat untuk menampung segala dugaan yang Allah beri...

sesetengah orang Allah beri masalah (ujian dahulu) tapi selepas itu Allah beri kejayaan (rezeki)
sesetengah orang Allah beri segala2nya dari segi kecantikan, kekayaan, kebijaksanaan (rezeki) , tapi pada masa yang sama Allah sebenar sedang mengujinya...

jadi, ketika masalah datang . Allah tidak meminta kita untuk memikirkan masalah itu sehingga penat, tapi Allah mahukan kita tetap sabar dalam menghadapi segala ujiannya..

Tips2 yang di kongsi daripada Dae' Farhan:
*apabila di uji, kita translatekan segala keluhan kita dalam Doa'
* kite tetap sabar
*fikirkan ujian yang Allah beri ini mungkin akan mendatangkan sesuatu yang baik di kemudian hari
*berfikiran positif
*tetap menerima dengan tenang
* mengucapkan kata syukur kepada Allah kerana dalam segala masalah yang mendatang, Allah tetap memberi rezeki kepada kite

Rumusan:
  1. syukur dan redha. Nabi Sulaiman berkata " semua ini adalah kurnian Tuhanku kepadaku, untuk menguji aku, adakah aq bersyukur kpdnya atau kufur kepadanya".
  2. apa rezeki yang kite dapat mestilah berkat. walaupun sedikit
  3. tips rezeki berkat: 
  • jaga hubungan dengan Allah swt
  • ikhalaskan hati 
  • syukur dan redha
  • tunaikan segala tanggungjawab
  • pastikan sumber yang halal
  • usaha+doa+tawakal
  • tawaduk
  • pemurah
  • jaga silaturrahim
  • sucikan hati
  • persiapkan diri untuk bekalan akhirat
  • berbakti kepada ibu dan ayah
  • kuatkan diri kita
"Allah uji kita sebab Allah sayang kita"

Wednesday, 12 November 2014

Kehidupan sebagai student Nurse

Assalamualaikum readers...
Holla .. ^^

ini kisah myra as a student nurse degree. myra skunk dah 4th year. pelbagai dugaan dan cabaran yang telah myra hadapi untuk mematangkan diri ini... 
even course 'nurse' x de lah semegah course "MBBS" but this course very challenging in aspect of physically n mentally...

tambah2 kalau ambek degree freshie dari matrik/stpm..
no experience.. 
when practical, the expectation is very high toward us because of degree..
actually we same as a normal human,
we started to learn from basic thing .. only add 1 more year for research project..
and for degree , we started to learn more theory and have the rationale for any action in nursing care..

nurse is not my ambition but is listed in my UPU registration...
i accept it because my mom's wish...
and i know its FATE from Allah SWT...

we as human, can make plan but Allah are the best planner for us..

many feeling i already experienced it
FRUSTATED
CRYING
SAD
HAPPY
STRESS
FEEL BLESSED

lagi setaun jer lagi nak habis belanja...
doakan myra, semoga Allah permudahkan rezeki cepat dapat kerja..^^

Sunday, 9 November 2014

Masih S>E>N>D>I>R>I

assalamualaikum dear blogger.....

Sinonim dengan title post kali ini : S>I>N>G>L>E

kenapa masih single sehingga kini...
hihi kadang2 xtau nak response apa bila makcik2 tanye
dah de calon ke? bila pulak turn awak?

dek kerana kisah silamku
aq masih bersendiri.. cewah...

dulu suka cinta2 monyet... xnak dengar kata mak...
sekarang baru tersedar... cinta yang sebenarnya akan muncul bila tiba masa yang telah Allah janjikan,..

sebab itu saya masih single, kerana saya yakin Allah telah sediakan seseorang yang akan membuka kembali pintu hati saya...

kita kena sentiasa doa starting from now... 
so, usaha untuk mencapai cita2 dulu untuk bahagiakan mama n abah.. baru pikir soal hati,.

Betul x??

Friday, 7 November 2014

Kecantikkan VS kebaikkan hati

Holla ^^

semua orang sukakan kepada benda2 cantik
orang cantik2
lukisan cantik2
alatan cantik2
Allah SWT telah menciptakan segala yang ada di bumi cantik2 belaka

tapi kita sebagai hambannya
jangan pula diskriminasi pulak
nak yang cantik jer, yang x cantik tolak tepi...
kadang2 yang x cntik di mata kite tapi cantik di pandangan Allah
mana kite tau kan

yang penting kita yang kena cantikkan dulu diri kita nie jangan sibuk tgk orang
maksud saya?? 
cantik dari segi budi, akhlak, hati, tutur bicara
baru segalanya nampak cantik..

jum cantikkan diri

#muhasabah kita bersama#

Tuesday, 28 October 2014

Langkawi Tour 2014

Assalamualaikum para sahabat blogger ^^

kat sini miera nak kongsi sedikit pengalaman g bercuti 4 hari 3 malam di Pulau Langkawi
nak kongsi sekali update harga tempat lawatan, shopping mall yang murah dan tempat makan best..

kami dapat perkhidmatan :
Agent percutian : JOM PI LANGKAWI (en.azhar)
Lokasi: MOtel Seri mutiara
Harga pakej: Rm 500 (Bilik family+ kereta viva auto)

okay ler... pakej nie berpatutan bersesuaian dengan bajet kami..

after arrival at airport.. en. azhar nie memang dah waiting kami depan entrance.. siap berjemput... 
memang clash layanan.... after siap jer check in.. kami di  beri sebuah kereta sewa viva...
jangan risau.. siap de peta langkawi lagi...

x sempat letak punggung lagi kat bilik... kami dah start our journey ke tempat makanan..
kami singgah kedai tepi jalan area bella vista...
makan siakap 3 rasa (Rm 27.00).. okay jugak la harga..sedap pun sedap..


then afterthat, kiteorg p cari surau terdekat... senang jer.. sebab area tepi jalan pun ader...
dah selesai solat .... kami pergi pasar malam ahad area beras terbakar... adenye map... x sesat... sebab langkawi x besar mana pun... pasar malam kat Beras terbakar paling murah makanannya, n barangan mcm baju2,,,, Burger rm1, kain palazzo boleh dapat harga rm20.. n murah la... pasar malam hari ahd je yang paling murah....

balik pasar malam , rest sebab sok nak gerak banyak tempat...
~~~ day 2
pagi2 after solat subuh, kami bersiap g pantai tanjung rhu..

banyak pokok rhu sini.. time kami perg pagi.. takdak org... best jogging sini.. air jernih wak cakap sama lu orang.. udara banyak segar...

next, 
Lokasi: makam mahsuri
Harga entrance: rm10/person


best g sini.... der telaga mahsuri, makamnya, rumahnya.... 

next,
Lokasi: gamat (x ingat nama kedai)
tapi banner nya der promotion Rm5/12 botol
beli barangan gamat rm20 ke atas dapat harga special minyak gamat rm5/12 botol
kedai nie der kat sebelah kiri after jumpa simpang lepas kuar dari mahsuri...

next, 
lokasi: jom makan Ikan bakar
kedai nie area tepi jalan area dekat beras terbakar... lau tengok kedai yang penuh orang tu n de asap2 tu ..betul la tu..memang der papan tanda jum makan ikan bakar... situ murah plus sedap..fresh ikannya... memang nampak ramai tapi jangan risau boleh jer korang dapat sit .. air free of charge....


next, 
Lokasi; beras terbakar
de jual kain2 ,,, sambil g melawat tapak beras terbakar ,korang ley la singgah membeli belah.. hati2 lau nak beli kain batik/pelikat.pastikan yang ori... takut terbeli  yang tiruan... kena pandai tawar menawar ye....

next,
Lokasi: kabel car
harga entrance: rm20  kalu ada mykad
best sangat sini .. der perubahan... memang sini ramai orang take turn..tapi ader 3D room..best ..

next,
lokasi: HiG shopping mall
memang banyak coklat... ley shopping sini coklat...

next.
lokasi: tempat makan berhadapan dengan BAron hotel
sini okay la...
tapi makanan harga berpatutan jer,.

~~~~day 3 to be continue.... ^^






Friday, 24 October 2014

Blogger Area Mega Give Away


assalamualaikum 
moh ler pakat2 join GA nie jum

http://hubbloggerarea.blogspot.com/2014/10/blogger-area-mega-give-away.html

linknya seperti di bawah banner

BANyak hadiah menarik menanti anda??
apa lagi moh ler, mana tau rezeki kite bersama
 Until 31 October 2014.

Tuesday, 7 October 2014

Giveaway Pertama SitiSab

join giveaway jum2

di link bawah
http://www.sitisab.com/2014/10/giveaway-pertama-sitisab.html

Giveaway ni bermula pada hari ini! 

( 3rd October 2014 - 3rd November )
-mungkin akan di pinda juga ye-

HADIAH??

Haa.. seperti banner picture di atas la
RM 100 untuk pemenang yang bertuah!!

Senang! Update dan tag kawan!
Yeahh! Apa tunggu lagi kan? 

Cabutan bertuah akan di lakukan oleh Sab sendiri :)

#WINTER DIARY
#LAILY
#EHHA OLLA

First Giveaway By Syafiyahluv.com

jum join n support blogger nie


jum join di link ini
www.syafiyahluv.com
Segment akan bermula pada 2 Oktober 2014 jam 8 pagi dan akan berakhir pada 31 Oktober 2014 8 malam. Dalam tempoh 1 bulan sahaja ye.



Monday, 6 October 2014

Birthday Giveaway by Shad

Greetings and Assalamualaikum to all
Jemput Join

shad yang anjurkan... moh pakat2 join... sambil2 menambah kenalan jum...
rapatkan ukhuwah sesama kita
mana tau rezeki dapat present jugaK kan..
senang je... ikut jer arahan di beri di blog shad...



Klik Banner untuk Join

Birthday Giveaway by Shad dianjurkan oleh Shad dan disponsor oleh 

Friday, 3 October 2014

Doakan kesembuhan suaminya


kadang2 dalam gelak ketawa kite
kite x perasan yang malaikat maut sentiasa memerhatikan kita
kita kena sentiasa beringat
kematian itu pasti

(peringatan bersama)

bila di uji oleh Allah, kite kena terus tabahkan hati walaupun pelbagai kemungkinan yang akan merubah kehidupan kita
kita tidak tahu segala ketentuan yang akan datang, kita hanya mampu merancang

sahabat2 blogger
mari kita sama2 doakan
suami sis NURUL ATHIRAH mendapat kesembuhan 
dan doakan supaya keluarganya tabah 

walaupun tidak saling mengenali tapi tanggungjawab kita sebagai saudara seagama perlu kita laksanakan.......Allah menyayangi mereka yang mengasihi sesama manusia..




Thursday, 2 October 2014

Contest Blog Comel By: Shedaucu


assalamualaikum blogers,
MIera here !!!
sambil visit winterdiary... ternampak satu contest nie....
"Contest Blog Comel By: Shedaucu"
start date 15 sept-15 oktober 2014. 
Owner nak Mencari Top 10 Blog paling Comel..
tapi jangan Risau Ada 6 Hadiah random Jugak.. 
Nak Join Mudah Je Ikot je Syarat simple yang ditetapkan.
klik banner .....

(Sape Nak Join Tekan Banner Atas)

Contest Blog Comel By: Sheda Ucu  Di Anjurkan Oleh Sheda Ucu 
 Bermula 15 september  hingga 15 oktober Dengan Penaja Bersama
Zaza iman   nur najwa  (Iklan Penaja)   
daftar dan ping artikel anda di pingje.org =)

when U free moh ler join der!!!!!

Peace no war :)




Tuesday, 30 September 2014

GIVE & HOPE

Assalamualaikum
Hi blogger2 semua..
Kat sini miera nak invite sapa2 yang sudi join project “Give & Hope” miera nie.
Projek nie xdak pengiktirafan mana2 pihak
Tapi mira buat secara sukarela sebab sambil2 mira tengah buat research nie..

:::::::::::::::::::::::::::::::::
Prosedure projek nie…
1)      kumpul dana (xkisah berapa rm ?)
2)      beli roti dan air kotak
3)      packaging
4)      distribute kepada kanak2 yang admitted dalam wad kanak2

Step 1 tu perlu sokongan dari bloger2 semua, yang laen mira uruskan..

Aim project :

-untuk meningkatkan semangat kepada adik2 supaya cepat sihat
-untuk mewujudkan sikap prihatin terhadap mereka
#mira xkisah anda nak sumbang berapa..
Kalau mendapat sambutan , mira akan start minggu depan..
Berminat whatsapp miera 0173995069 atau comment di bawah pun boleh
“kalau masa duit kita sikit pun kita dah rasa susah nak sedekah, macam mana kalau masa duit kita dah banyak nanti?”

::::::::::::::::::::::::::::::::::RENUNGKANLAH::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

tempoh sebelum ahad nie…

JUM ^^ identiti anda akan dirahsiakan 

Sunday, 28 September 2014

RESDUNG membawa maut

sudah terhantuk baru nak terngadah
sinonim dengan situasi ku

after born until now, baru la tau yang diri nie de resdung stage 2
MasyaAllah
sangat kasihan akan diri sendiri
terlalu bz dengan DUNIAWI
sehingga lalai dalam menjaga CIPTAAN Tuhan

korang yang de simptom 
*MIGRAIN
*sentiasa BERSIN pagi2
*Gatal2 mata
*Gatal2 hidung
*Mata kabur

Elok p check
"STATUS RESDUNG ANDA"

MEncegah lebih baik dari merawat
#JANGAN SUKA MANDI MALAM N MINUM AIS BOLEH MENINGKATKAN KEPARAHAN RESDUNG ANDA#

Wednesday, 24 September 2014

M*I*G*R*A*I*N

Migrain

effect kat kepala...
kekadang sebelah kepala akan rasa berdenyut2, berat
de jugak sampai rasa loya and muntah...
tahap chronic

puncanya
mungkin dari segi pemakanan, stress, x cukup tidur dan sebgaimya

bila migrain datang
kerja apa pun xley nak wat
sebab duk tahan rasa sakit

pada sapa2 yang xtahan sangt boleh la ambil PANADOL
pastu rest

Pada yang rasa tertekan tu
kena cari jalan untuk kawal stress anda....


Saturday, 20 September 2014

Hargai Mereka ^^

Bismillahirahmannirrahim

"Jangan kau menilai dari rupa
kerna semua milik DIA
HATI ini akan ku jaga
kerna aq manusia biasa"

lirik nie deep meaning for me...
aq x kekok untuk berkawan especially perempuan..
quite ok la..
cuma ngan friend lelaki jer..
mcm kuren sikit...
sebb mungkin dah terbiasa ngan geng girl2 jer dari tecik...

****HARGAI MEREKA******

xkisah lah  sama ada parent, sibling, cousin, friend who care to u...
u must respect and remember them and keep pray the best for them...
without them...
EMPTY...

for me, my mom and dad are the best person in world.,.
always beside me give support even i'm sick, heart broken, loss somestimes
not forget also my sibling that make my life cheers...
I love them...

i THINK u all also have this kind of people,right??


Saturday, 13 September 2014

Final year

assalamulaikum
BOM DIA ( mornink to all)

final year is not free time even the gap show a lot of time be our time
BUT that time us need to use with wisely.

Asignment+researchproject+pembentangan+joinactivityU+practical+OSCE+LJM

Wahwahwah..
Struggle for final year student

Wish us "good Luck n safely graduated with Flying COLOR next year"


Monday, 8 September 2014

kasih sayang sesama adik beradik


assalamualaikum

6/9/14

*walaupun kami selalu bergaduh
*x hormat antara satu sama lain

bila terjadi suatu perkara yang mengejutkan ..
kami mula sedar
kasih sayang antara adik beradik tu penting
dan seharusnya senantiasa di pupuk dalam hati 
masing2

#sayangi antara satu sama lain sementara Allah masih beri peluang pada kita untuk menyayangi mereka sementara masih ada. .:'(

Tuesday, 2 September 2014

JUM join September Giveaway Party hosted by Iola Caviar (Sticky Post)

Assalamualaikum ^^

jemput JOIN segmen 
kali pertama mira join untuk menjadi penaja segmen giveaway
mana tau rezeki korang 
jum setai 
lihat LINK DI BAWAH YER!!

September Giveaway Party hosted by Iola Caviar (Sticky Post)




di link ini 
http://iolacaviarofficial.blogspot.com/2014/09/september-giveaway-party-hosted-by-iola.html

tempoh : 1 September sehinggalah 30 September 2014

HADIAH MENARIK MENANTI ANDA!!!!
  • topup rm5 (2 pemenang)  
  • topup rm10 (2 pemenang)
  • topup rm 5 (enam pemenang) 
  • sehelai blouse
  • topup rm5 (4 pemenang) 
  • tudung ala fareeda (1 pemenang)
  • sehelai dress (1 pemenang ) 
  • topup rm 10 (1x) 
  • topup rm 5 (1x)
  • 1 pewangi kereta 
  • 1 tudung bawal ruffle 
  • keychain  (2x) 
  • topup rm 10 (2x) 
  • 2x sample perfume grade 5A (2-5ml)
  • 5x diskaun voucher pembelian Rexylla
  • 2x topup rm10
  • usb card reader
  • cash RM50

Usaha Tangga Kejayaan

B*I*S*N*E*S

perkara ini dah lama sebati dalam jiwa miera
mira start niaga dari standard 4
tapi dulu mira menjaja kuih
dari rumah ke rumah

mula2 pelbagai rasa
yang miera alami
tetapi orang kata
bersusah2 dahulu
bersenang2 kemudian..

dari standard 4 until form 3 : jaja KUIH
form 4+5: ambil order dr rakan2 di sekolah

macam nie la nak cari rezeki kan...
mira xsegan lau org kata mira anak tokei kuih
kerana ERTI KESUSAHAN MENGAJAR KITE ERTI KEHIDUPAN

bila masuk u .. start first year..
mira and geng2 wat bisnes jualan kecik2 jer...
jual di koridor asrama
Alhamdulillah..
hasil yang kami dapat.. kumpul then outing bersama nak make MOMENT

year 3 miera start berjinak2 dengan BIsnes o9
bisnes 09 skunk dah mcm ulat kena hati2
mula2 jual yg simple2 jer.. 
sale pun sikit
customer kurang kekadang rasa nak give up
TAPI sekarang  alhamdulilah makin baik...
USAHA TANGGA KEJAYAAN ^^


peach cobbler shop


Assalamualaikum 
hi ^^
tq visit here ....

hari nie, miera nak promote
satu page " PEACH COBBLER SHOP"
kat page ini 
banyak barangan o9 yang MENARIK tau..

lau nak cuci mata 
FAST UPDATE !! COMMENT TERLAYAN!!
JUM join peach cobbler shop through WHATSAPP..

ANDA hanya PERLU
TINGGALKAN NUMBER HP
sahaja di comment ini..
UNTUK JOIN THE GROUP

harga BERPATUTAN

>>> In sha Allah , perniagaan ini mementingkan kejujuran dan memberi kerjasama yang baik



Monday, 25 August 2014

La Tahzan

Menjejaki kaki di bumi Gaza
Merasa bagaikan di syurga maya
Mereka tidak pernah kenal berputus asa
Mereka kata Allah tetap bersama kita
Walau di mana jua kita berada
Selagi kita terus berada di jalan-Nya
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Janganlah bersedih janganlah menangis
Pasrahkan saja semua padaNya
Tak ada masalah yang Allah berikan
Tanpa mampu kita menghadapinya



Sesungguhnya Allah bersama kalian
Setia menemani dalam kesedihan
Berdoalah jika hatimu tersakiti
Allah kan menjawab doamu pasti


:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
#ALLAHU AKHBAR!!!!!!!
Ayuh bangkit dari tidurmu yang lena
Takkan kita hanya berdiam saja

Friday, 22 August 2014

he has come in DREAM

assalamualaikum

::::CORETAN::::
when i MISS him
i Pray to GOD
to send my RINDU
to My destiny...

Suddenly at that night
he has come 
in my dream..

but in this dream
he has never talk
just smile at me

what the superb feeling
BUT in reality
i never can not speak n look at u
i'm shy
i'm feel awkward in front of u
i'm want run away

Monday, 18 August 2014

Eid 2014

Assalamualaikum
^^
hi..

jejalan beraya 2014 
A.W.E.S,O.M.E
ni yg mampu miera katakan

memang DEEBAEK!!!


i'm new in that group
Alhamdulillah mereka sangat awesome
ukhuwah fillah

journey started 1100 until 0000
wao ...

start 
1: erni's house Taman Medan
2: syukri's house teluk pglima garang
3: Aminah's house si Jangkang
4: ifzal 's house Puncak Alam
5: mahzol's house mentari court


#xrugi join mereka,.,.


Friday, 15 August 2014

Internet Maxis broadband

::::::cORETan sejeNak::::

mira dalam delima??
need ur opinion.....
semakin maju semakin banyak
yang perlu kite kena considerkan..

today, ingat nak deactivate kan maxis b.band nie..
bila kira2 bajet yang de.. rasa mcm tak mampu plak.
nak use wifi nie..
lagipun bulan 9 nie nak masuk u..
memang internet u xdak la laju mana.. tapi still ok..

ayah kata ' no need to deactivate it, nant abah bayarkan... abah de simpan duit sikit,
abah bincang dah ngan kawan abah, final year nie banyak kena cari maklumat, internet penting, kalau ya deactivate kan nnt abah akan marah ya.. ok'

mama kata ' xyah la guna wifi b,band nie, mahal, tiap2 bulan kena byar, pakai la yg kat u je'

sy kata ' saya nak deactivate la, sy xnk susahkn my parent, lagipun wang saku xckp'

aish mana satu nie
confius...
sila tinggalkan cadangan kekawan kat sini ^^

thanks...

Thursday, 14 August 2014

Jangan Pernah Singkirkan Mereka

S.A.H.A.B.A.T

walaupun masa semakin hari semakin cepat berlalu
jangan kite pernah lupakan mereka
yang senantiasa bersama 
kite 
saat susah n senang

jika sahabat kite 
pernah melukai hati kite
kenangkanlah jasa mereka dan pertolongan mereka
jangan kite nengok pada silap mereka yang sedikit itu
dikhuatiri mengaburi mata kite

#sudah hampir 3 taun dek kerna sibuk di u
hampir terlupa pada sahabat2ku 
yang pernah hadir dalam kehidupanku

#syukur masih diberi kesedaran kini
mereka mula bertakhta kembali di hati dan ingatan

#sahabattadikakemas
#sahabatSKTDH(2)
#sahabatSMKTM
#sahabatUPSI
#sahabatSEMAC
#sahabatUM

Segmen Blogwalking Ogos by Karya Mahirah

sambil blogwalking
sambil join segmen

::::. mana tau rezeki kan:::::


join jum kat link ini
http://karyamahirah.blogspot.com/2014/08/segment-blogwalking-ogos-by-karya.html

last 15 ogos

jum sambil naiktaraf blog

1st Giveaway by Melangkau Garisan with love

OLLA ^^

juM JOIN SEGMEN kat Blog MG

ade 4 hadiah menarik...
mn tau rezeki kite ^^

nak join...
go to this LINK >>>http://melangkaugarisan.blogspot.com/2014/08/1st-giveaway-by-melangkau-garisan-with.html

jum pakat support MG


Segar bersama Fresh Care dan Safe Care Giveaway by EJulz

aSsalamualaikum and hai :)
NI hao ma??

jum kekawan....
join segmen 
"Segar bersama Fresh Care dan Safe Care Giveaway by EJulz"
sambil tu nak promote productnye 
LIhat di bawah ini !!!



#semua kenalan blog sy ..
jum ^^

sebelum 31 0gos


Tuesday, 15 July 2014

hubungan Adik Beradik

kekadang aq puwn x berapa faham
Sesetengah family 
adik beradik macam bestfriend
tapi bagi family aq
ermm.

mcm ade je x kena
asyik nak berbaloh je ^^
erm bila la kami nie nak bercakap baik2 mcm kawan

Aq akan tetap berdoa
sebab air yang di cincang x akan putus 
^^

Friday, 4 July 2014

Ramadhan Giveaway By Miss Cadburry


Klik SINI untuk join

Hadiah : 

First place [ random ]
Novel RM50x2

Second place [ random ]
Novelx1

Random.org
Novelx2++

Thursday, 3 July 2014

GIVEAWAY DUIT RAYA GEMPAK 2014 BY AINAA ROSEBERRY"


Click Banner Untuk Join!

GIVEAWAY DUIT RAYA GEMPAK 2014 | AINAA ROSEBERRY | Giveaway ini dianjurkan oleh Ainaa Roseberry dengan kerjasama Mawar Khayalan dan  Fero Music. Malah juga di sponsor oleh beberapa blogger yang terkemuka seperti:














Giveaway ini akan berlangsung dari 2 Julai 2014(Rabu) hingga 20 Julai 2014(Ahad). Pemenang akan diumumkan 3 hari selepas GA ini tamat iaitu pada 23 Julai 2014.

Giveaway by Azura Abd Rahman - Duit Raya 2014

jum join ^^
mana tau rezeki kan


di link ini ye 
http://azura-abdrahman.blogspot.com/2014/06/giveaway-by-azura-abd-rahman-duit-raya.htm

tag:

Monday, 30 June 2014

Azam ceq Miera ramadhan nie ^^


Mini Topup Giveaway 2 By Jurnal Setiausaha Lelaki

sambil2 promote Ga aadhirah farhana

de blogger syahmi ajak join
segmen
mini topup ga..
apalagi.. kite join la... ^^
jum kekawan

di link nie
http://syahmizaludin.blogspot.com/2014/06/segmen-mini-topup-giveaway-2-by-jurnal.html



^^

"BIG BIG JUNE BIRTHDAY GIVEAWAY BY RARA FARHANA"



BIG BIG JUNE BIRTHDAY GIVEAWAY BY RARA FARHANA

Rara Farhana menjemput anda semua untuk join Big Big June Birthday Giveaway By Rara Farhana! Pelbagai hadiah yang awesome lagi best menanti anda! Jom kita ramai-ramai join bagi memeriahkan lagi giveaway ini. Tekan banner di atas untuk joinnnn :D
TARIKH TUTUP PENYERTAAN: 20 JULY 2014

Birthday Wish To Rara Farhana:
(Assalamualaikum awak, selamat hari lahir..
ambe doakan awak semoga selamat dunia akhirat, di murahkan rezeki dan di panjangkan umor
dan berjaya dunia akhirat... posa jangan x posa..
terawih jangan lupa.) ^_^

Big Big June Birthday Giveaway By Rara Farhana ini ditaja khas oleh Anisyamir Leejo, ANa Ahmad, Fatin Umira, Ismah, Keyranazleen, Sya Nissa dan Syaz. Terima kasih kepada semua penaja. Semoga dimurahkan rezeki anda semua :) 

THEBEST GIVEAWAY BY ADAMFAIZ

THEBEST GIVEAWAY BY ADAMFAIZ


Jemput join GiveAway ni ramai-ramai ! Para peserta berpeluang memenangi hadiah best seperti monopod ,produk shaklee,tudung bawal,purse,kain sulam,crystal brooch dan banyak lagi ! 

KLIK BANNER ATAU KLIK SINI UNTUK JOIN


Giveaway Ramadhan Raya by Syira Lokman

hai semua..^^

Jum join segmen ga Syira lokman 
pelbagai hadiah menarik menanti
kite semua
jum ^^


di link ini ye
http://syiralokman.blogspot.com/



^^ jangan lupe g terawih ye...



Friday, 27 June 2014

ConTEST BLogku Terbaik


hi Semua ^^

hari nie mira2 jalan2 
kat facebook... tgk geng blogger de join contest nie
"Pertandingan Blogku terbaik"

sape2 yang nak join ley la ke link nie 
http://www.teaoais.com/2014/05/pertandingan-blogku-terbaik-bersama.html

Blog pencarianhatisuci blogspot ini saya create waktu saya 
matrix.. if saya x silap la...
sebenarnya blog nie saya create untuk saya
tulis nukilan mengenai pengalaman hidup, berkongsi resepi, dan juga luahan hati

Peach Cobbler.. emm nickname nie saya suka
sebab terpengaruh dengan salah satu novel ...
sy x pasti  novel apa sebab dh lama...
yang saya ingat Peach cobbler nie la kesukaan Hero dalam novel itu..

Blog saya x semeriah Blog orang lain... sebab saya sukakan kesederhanaan..
Saya sayang blog sy.. di sinilah tempat saya meluahkan perasaaan.. 
Bak kata Orang, x baik pendam je dalam hati nant Benkek..
HIhih.... 
Lagipun saya nie seorang yang jenis suka memerhatikan keadaan sekeliling..
bila saya reflect back..
kat sini la tempat saya luahkannya...

SIMPLE MAKE ME PERFECT ^^



Topup Giveaway BY Mya

Klik banner untuk join
Hadiah
Top Referral : RM30
24 Pemenang bertuah : RM5


hai salam santai... ^^ Ceq Miera.. saje blogwalking di Blog Mya..
tqngok2 de ga... macam best je..
Jum pakat join nak x.....
best ^^


Wednesday, 25 June 2014

GiveAway KETUK_KETUK AidilFITri


ASSALAMUALAIKUM SUME ^^
HYE .. JOIN GA ini JUM


di link ini ye http://dnialicious.blogspot.com/

 Dnialicious Cake House melancarkan Ketuk-Ketuk Aidilfitri Giveaways yang akan berlangsung dari 
24 JUN 2014 hingga 7 JULAI 2014. Giveaway ni adalah lain dari yang lain kerana para pemenang dipilih mengikut negeri yer^^. 2 pemenang dari setiap negeri akan dipilih secara random

Ini de sedikit pencerahan tentang " Ketuk-ketuk Aidilfitri"

Ketuk-Ketuk Aidilfitri(KKA) merupakan satu program pertama di Malaysia yang diasaskan oleh Puan Siti Aisyah Bt Zulkifli Ramond yang merupakan seorang pengarah pemasaran dalam syarikat Farich Holdings Sdn. Bhd. Program ini merupakan hak milik dan diuruskan oleh Farich Holding Sdn. Bhd secara sepenuhnya. Program ini direka untuk memberi peluang niaga kepada setiap individu yang berminat menjadi usahawan terutama usahawan muslim.

KKA mengumpulkan pengeluar-pengeluar 'premium cookies' iaitu pengeluar biskut dan kek lapis terbaik dari seluruh Malaysia yang menggunakan bahan-bahan berkualiti dalam menghasilkan biskut mereka. Biskut-biskut dari seluruh malaysia ini dikumpul di HQ(Farich Holdings Sdn Bhd) untuk dijenamakan dibawah program KKA sebelum diedarkan kepada stokis-stokis di setiap negeri sebelum dijual kepada pelanggan. 

Produk KKA ini adalah 100% keluaran muslim dan mempunyai 20 produk iaitu 18 jenis biskut dan 2 jenis kek lapis kukus yang berkualiti dan beraneka rasa. Setiap jenis dihasilkan dengan bahan-bahan yang berkualiti yang berjenama seperti 'Butter Anchor'. Setiap kotak biskut mempunyai 36 keping hingga 60 keping biskut bergantung kepada jenis. 

Senarai jenis dan harga  biskut dan kek lapis boleh dilihat pada katalog dibawah;




Anda boleh dapatkan biskut raya "Premium Cookies Ketuk-Ketuk Aidilfitri' daripada stokis dan agen berhampiran anda.


**tempahan produk-produk KKA akan ditutup selepas minggu pertama puasa 2014**

**update terbaru senarai agen sila ke D'nialiciousBlog**

SELAMAT BERGIVEAWAY SEMUA ^^