Monday, 30 June 2014

Azam ceq Miera ramadhan nie ^^


Mini Topup Giveaway 2 By Jurnal Setiausaha Lelaki

sambil2 promote Ga aadhirah farhana

de blogger syahmi ajak join
segmen
mini topup ga..
apalagi.. kite join la... ^^
jum kekawan

di link nie
http://syahmizaludin.blogspot.com/2014/06/segmen-mini-topup-giveaway-2-by-jurnal.html



^^

"BIG BIG JUNE BIRTHDAY GIVEAWAY BY RARA FARHANA"



BIG BIG JUNE BIRTHDAY GIVEAWAY BY RARA FARHANA

Rara Farhana menjemput anda semua untuk join Big Big June Birthday Giveaway By Rara Farhana! Pelbagai hadiah yang awesome lagi best menanti anda! Jom kita ramai-ramai join bagi memeriahkan lagi giveaway ini. Tekan banner di atas untuk joinnnn :D
TARIKH TUTUP PENYERTAAN: 20 JULY 2014

Birthday Wish To Rara Farhana:
(Assalamualaikum awak, selamat hari lahir..
ambe doakan awak semoga selamat dunia akhirat, di murahkan rezeki dan di panjangkan umor
dan berjaya dunia akhirat... posa jangan x posa..
terawih jangan lupa.) ^_^

Big Big June Birthday Giveaway By Rara Farhana ini ditaja khas oleh Anisyamir Leejo, ANa Ahmad, Fatin Umira, Ismah, Keyranazleen, Sya Nissa dan Syaz. Terima kasih kepada semua penaja. Semoga dimurahkan rezeki anda semua :) 

THEBEST GIVEAWAY BY ADAMFAIZ

THEBEST GIVEAWAY BY ADAMFAIZ


Jemput join GiveAway ni ramai-ramai ! Para peserta berpeluang memenangi hadiah best seperti monopod ,produk shaklee,tudung bawal,purse,kain sulam,crystal brooch dan banyak lagi ! 

KLIK BANNER ATAU KLIK SINI UNTUK JOIN


Giveaway Ramadhan Raya by Syira Lokman

hai semua..^^

Jum join segmen ga Syira lokman 
pelbagai hadiah menarik menanti
kite semua
jum ^^


di link ini ye
http://syiralokman.blogspot.com/



^^ jangan lupe g terawih ye...



Friday, 27 June 2014

ConTEST BLogku Terbaik


hi Semua ^^

hari nie mira2 jalan2 
kat facebook... tgk geng blogger de join contest nie
"Pertandingan Blogku terbaik"

sape2 yang nak join ley la ke link nie 
http://www.teaoais.com/2014/05/pertandingan-blogku-terbaik-bersama.html

Blog pencarianhatisuci blogspot ini saya create waktu saya 
matrix.. if saya x silap la...
sebenarnya blog nie saya create untuk saya
tulis nukilan mengenai pengalaman hidup, berkongsi resepi, dan juga luahan hati

Peach Cobbler.. emm nickname nie saya suka
sebab terpengaruh dengan salah satu novel ...
sy x pasti  novel apa sebab dh lama...
yang saya ingat Peach cobbler nie la kesukaan Hero dalam novel itu..

Blog saya x semeriah Blog orang lain... sebab saya sukakan kesederhanaan..
Saya sayang blog sy.. di sinilah tempat saya meluahkan perasaaan.. 
Bak kata Orang, x baik pendam je dalam hati nant Benkek..
HIhih.... 
Lagipun saya nie seorang yang jenis suka memerhatikan keadaan sekeliling..
bila saya reflect back..
kat sini la tempat saya luahkannya...

SIMPLE MAKE ME PERFECT ^^



Topup Giveaway BY Mya

Klik banner untuk join
Hadiah
Top Referral : RM30
24 Pemenang bertuah : RM5


hai salam santai... ^^ Ceq Miera.. saje blogwalking di Blog Mya..
tqngok2 de ga... macam best je..
Jum pakat join nak x.....
best ^^


Wednesday, 25 June 2014

GiveAway KETUK_KETUK AidilFITri


ASSALAMUALAIKUM SUME ^^
HYE .. JOIN GA ini JUM


di link ini ye http://dnialicious.blogspot.com/

 Dnialicious Cake House melancarkan Ketuk-Ketuk Aidilfitri Giveaways yang akan berlangsung dari 
24 JUN 2014 hingga 7 JULAI 2014. Giveaway ni adalah lain dari yang lain kerana para pemenang dipilih mengikut negeri yer^^. 2 pemenang dari setiap negeri akan dipilih secara random

Ini de sedikit pencerahan tentang " Ketuk-ketuk Aidilfitri"

Ketuk-Ketuk Aidilfitri(KKA) merupakan satu program pertama di Malaysia yang diasaskan oleh Puan Siti Aisyah Bt Zulkifli Ramond yang merupakan seorang pengarah pemasaran dalam syarikat Farich Holdings Sdn. Bhd. Program ini merupakan hak milik dan diuruskan oleh Farich Holding Sdn. Bhd secara sepenuhnya. Program ini direka untuk memberi peluang niaga kepada setiap individu yang berminat menjadi usahawan terutama usahawan muslim.

KKA mengumpulkan pengeluar-pengeluar 'premium cookies' iaitu pengeluar biskut dan kek lapis terbaik dari seluruh Malaysia yang menggunakan bahan-bahan berkualiti dalam menghasilkan biskut mereka. Biskut-biskut dari seluruh malaysia ini dikumpul di HQ(Farich Holdings Sdn Bhd) untuk dijenamakan dibawah program KKA sebelum diedarkan kepada stokis-stokis di setiap negeri sebelum dijual kepada pelanggan. 

Produk KKA ini adalah 100% keluaran muslim dan mempunyai 20 produk iaitu 18 jenis biskut dan 2 jenis kek lapis kukus yang berkualiti dan beraneka rasa. Setiap jenis dihasilkan dengan bahan-bahan yang berkualiti yang berjenama seperti 'Butter Anchor'. Setiap kotak biskut mempunyai 36 keping hingga 60 keping biskut bergantung kepada jenis. 

Senarai jenis dan harga  biskut dan kek lapis boleh dilihat pada katalog dibawah;




Anda boleh dapatkan biskut raya "Premium Cookies Ketuk-Ketuk Aidilfitri' daripada stokis dan agen berhampiran anda.


**tempahan produk-produk KKA akan ditutup selepas minggu pertama puasa 2014**

**update terbaru senarai agen sila ke D'nialiciousBlog**

SELAMAT BERGIVEAWAY SEMUA ^^


Sunday, 22 June 2014

segmen FOLLOW ME Aliatul Aiman

join this at this link http://aliatulaiman.blogspot.com/2014/05/segmen-follow-me-by-aliatul-aiman-blog.html

First Giveaway Iraa


salin and klik link ini http://haipakwe.blogspot.com/... meh pakai ramai support adeq nie puye GiveAway ^^

Top Commentators Giveaway by Shikin@Nazeck



http://drshikinzainal.blogspot.com/2014/06/top-commentators-giveaway-by.html

saya paling suka segment "setulus kasih ibu"
sebab sememangnya semua ibu wajib dihargai
tidak kira masa dan ketika..

Love mother ALWAYS ^^

' Setulus Kasih Ibu' Contest by Dr. Shikin

 photo PicsArt_1399658091312_20140510_015633_zps327cecf4.jpg

"setiap detik, saat, minit, jam, dan hari
merupakan hari ibu"
kerana kasih ibu tiada galang gantinya...
tidak lupa juga pada ayah..

penatnye 9 Bulan mengandungkan si anak tanpa mengeluh sedikit pun
saat bertarung nyawa untuk melahirkan anak
dengan merasai kesakitan yang teramat sangat
hanya dapat mengungkapkan ucapan Allahu Akhbar 
... setelah lahirnya si anak...
..ibu mengungkap syukur ke Hadrat ILahi..
...ibu hanya tersenyum ^^..
perit sebentar tadi hilang sekelip mata setelah melihat tangisan anaknya,..

* nukilan ini berdasarkan pengalaman sy semasa melihat pertarungan seorang ibu melahirkan anak*
tanpa di sedari titisan air mata saya menitis di saat ibu selamat melahirkan anak

Sesungguhnya Nabi Muhammad pun telah menyebut sebanyak 3 kali 
orang kita patut berbakti terlebih dahulu
ialah IBUMU..

sayangilah ibu kite .. kerana sebanyak mana pun harta kita atau kasih sayang kita x setanding dengan pergorbanannya mengandung dan melahirkan kite 

TAke note

http://www.youtube.com/watch?v=tdt1uu7jnzk

undur diri..

err.. mungkin ini kifarah dosaku,,
aq nie cepat sangat suka kat seseorang dan mudah sangat  beri peluang pada dia..
sedangkan dia mungkin tak sedar pun kewujudanku

alahai hati ... focus pada yang SATU...
Dia yang memahami situasi ku 
susah senang bersama

biarkanlah dia yg tak menhrgai kau..
semoga dia bahagia...
Allah mengetahui yg terbaik..

no more 2nd chance..

really heartbroken ^^

Monday, 16 June 2014

post Natal

di sini bermulanya aq mula memegang bayi yang baru sahaja di lahirkan 
di sini juga aq melihat si ayah gembira melihat bayinya
di sini juga aq melihat mereka iqamat anaknye
di sini juga aq mula menjalankan tugasku sebagai jururawat perawatan post natal..

memegang , mencium serta memandikan mereka
ungguh halus kulit mereka
lembut dan gebu

subhanaAllah, semoga mereka menjadi insan berguna



Sunday, 15 June 2014

characteristic dia ***

luahan hati ini hanya mampu terungkap di sini ^^

suka dia yang pandai
suka dia yang suka g surau
suka dia yang berkawan ngan sesiapa tapi tahu batasnya
suka dia yang sederhana
suka dia yang hnya bercakap apa yang patut
suka dia yang active tapi x menonjol
suka dia yang pandai main piano
suka dia senyum


haish.... merepek...
xkan la dia suka ku......
mimpi bangun balik pun...
dia xkan tahu,....

buat masa nie.... 
dia saja yang mampu membuat hatiku berdebar..
Lantas terkelu lidahku utuk berkata...


****** nUkilan hati... Bye

mood exam datang balik..... tgk note jum ^^

Friday, 13 June 2014

Hijab fair @13 june 2014

minggu exam tapi sempat lagi walking to PWTC
semata2 nak g hijab fair...

ramai artis yang telah berhijrah turut mempromosikan booth mereka
antaranye...
sis yat 

tak lupa jupa de booth DON dan Dona..
dan sis fara iskandar





Sunday, 8 June 2014

Giveaway Jun by Syira Lokman



klik Link di http://syiralokman.blogspot.com/2014/06/giveaway-jun-by-syira-lokman.html
  untuk Join 

SELAMAT MENCUBA

Saturday, 7 June 2014

Giveaway [3]: 1st Anniversary Yana & Dean



1 Jun 2013 ~ 1 Jun 2014 
Dengan ini Yana Pink Blossom melancarkan Giveaway [3] : 1st Anniversary Yana & Dean. Giveaway ni dianjurkan sempena menyambut genap setahun usia perkahwinan Yana & Dean. 


[ Klik Banner Untuk Join ]


SENARAI HADIAH :-

5 buah Al-Quran + DVD (Tafsir + Tajwid) x 5 pemenang (Random.org)
Cash RM20 x 1 pemenang (Top Referral)
Cash RM20 x 1 pemenang (Ucapan Paling Kreatif & Menarik)


UCAPAN UNTUK YANA & DEAN :-

salam and holla .. kak yana and abg dean..
hope anda berdua berbahagia hingga ke anak cucu and in shaa Allah cicit..
semoga Allah SWT mencurahkan kebahagian dan rezeki ke atas kalian..
and one more thing..
hope abg dean jaga molek2 kak yana nie..
hargai dye sebaik mungkin..
dia pemilik tulang rusuk abg dean ...
so, abg dean kena care no matter what happen during ur marriage...
selamat menempuh ranjau kehidupan ..
SETIA HUJUNG NYAWA ^^



*Nota : Semoga bloggerista semua sudi support GA ni dan mendoakan yang terbaik buat kami Yana & Dean. Semoga dengan doa-doa daripada kalian, impian Yana & Dean akan tercapai. Insyaallah.



Awesome Giveaway By Rara Deluxe


Awesome Rara Deluxe Giveaway 


Klik banner untuk join : )

Big thanks to :

Sponsor-sponsor awesome iaitu ShaZa Kpop Online,Button Badge Bajet,A.M Kpop Shop,Hanbok Media Kpop Shop | Kpop Online Store | YS Online Shop | Korean Shop Collection | My Stitching World and Shop | Muslimah Attire Madness | Lilly Lolly | Shahoney Kitty Shoppe | NIF Collection | Lady Passion Style | Slim Beautycare SBC | Stylez Store House | Red Boutique House | Yana Pink Blossom  | Papa Mama Buah Cinta | NZ Wardrobe | Ekinrazali da tailor | Siti Hajar Karim | Siblingshoppe.Giveaway ini dianjurkan oleh Rara Deluxe 

Senarai Hadiah :-
  • 1 Korean single or mini album x 1 by ShaZa Kpop Online
  • 1 set Button Badge BAP x1 by Button Badge Bajet
  • 1 topi BAP x 1 by Kpop Online Store
  • 1 barang misteri EXO x 2 by YS Online Shop
  • EXO Overdose Lomo Cards Set (30pcs) by A.M Kpop Shop
  • Kai Official Button Badge by Hanbok Media Kpop Shop
  • Shinee Everybody Photo set B by Hanbok Media Kpop Shop
  • Exo watch by K-Kiomi Market
  • Random Kpop Badge x3pcs by A.M Kpop Shop
  • 1 Exo file by Korean Shop Collection
  • 1/2 Exo standee by Korean Shop Collection
  • 1 shawl by My Stitching World and Shop
  • 1 handsocks x 2 by Muslimah Attire Madness
  • 1 cute bookmark x 1 by Lilly Lolly
  • 1 pore strip x 1 by Shahoney Kitty Shoppe
  • 1 keychain x 1 by Shahoney Kitty Shoppe
  • 1 inner neck magic x 1 by NIF Collection
  • 2 hand mask x 2 by Lady Passion Style
  • Shawl x 1 by Slim Beautycare SBC
  • Shoe under the bed x 1 by Stylez Store House
  • Jumpsuit x 1 by Red Boutique House
  • Ladies accessories x 2 by Yana Pink Blossom 
  • Topup RM 5 x 2 by Papa Mama Buah Cinta
  • Topup RM 5 x 1 by NZ Wardrobe
  • Topup RM 10 x 1 by NZ Wardrobe
  • Tooup RM 5 x 4 by Ekinrazali da tailor
  • Topup RM 10 x 5 by Siti Hajar Karim 
  • Voucher RM 4 untuk semua peserta by Siblingshoppe