Monday, 25 August 2014

La Tahzan

Menjejaki kaki di bumi Gaza
Merasa bagaikan di syurga maya
Mereka tidak pernah kenal berputus asa
Mereka kata Allah tetap bersama kita
Walau di mana jua kita berada
Selagi kita terus berada di jalan-Nya
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
Janganlah bersedih janganlah menangis
Pasrahkan saja semua padaNya
Tak ada masalah yang Allah berikan
Tanpa mampu kita menghadapinya



Sesungguhnya Allah bersama kalian
Setia menemani dalam kesedihan
Berdoalah jika hatimu tersakiti
Allah kan menjawab doamu pasti


:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
#ALLAHU AKHBAR!!!!!!!
Ayuh bangkit dari tidurmu yang lena
Takkan kita hanya berdiam saja

Friday, 22 August 2014

he has come in DREAM

assalamualaikum

::::CORETAN::::
when i MISS him
i Pray to GOD
to send my RINDU
to My destiny...

Suddenly at that night
he has come 
in my dream..

but in this dream
he has never talk
just smile at me

what the superb feeling
BUT in reality
i never can not speak n look at u
i'm shy
i'm feel awkward in front of u
i'm want run away

Monday, 18 August 2014

Eid 2014

Assalamualaikum
^^
hi..

jejalan beraya 2014 
A.W.E.S,O.M.E
ni yg mampu miera katakan

memang DEEBAEK!!!


i'm new in that group
Alhamdulillah mereka sangat awesome
ukhuwah fillah

journey started 1100 until 0000
wao ...

start 
1: erni's house Taman Medan
2: syukri's house teluk pglima garang
3: Aminah's house si Jangkang
4: ifzal 's house Puncak Alam
5: mahzol's house mentari court


#xrugi join mereka,.,.


Friday, 15 August 2014

Internet Maxis broadband

::::::cORETan sejeNak::::

mira dalam delima??
need ur opinion.....
semakin maju semakin banyak
yang perlu kite kena considerkan..

today, ingat nak deactivate kan maxis b.band nie..
bila kira2 bajet yang de.. rasa mcm tak mampu plak.
nak use wifi nie..
lagipun bulan 9 nie nak masuk u..
memang internet u xdak la laju mana.. tapi still ok..

ayah kata ' no need to deactivate it, nant abah bayarkan... abah de simpan duit sikit,
abah bincang dah ngan kawan abah, final year nie banyak kena cari maklumat, internet penting, kalau ya deactivate kan nnt abah akan marah ya.. ok'

mama kata ' xyah la guna wifi b,band nie, mahal, tiap2 bulan kena byar, pakai la yg kat u je'

sy kata ' saya nak deactivate la, sy xnk susahkn my parent, lagipun wang saku xckp'

aish mana satu nie
confius...
sila tinggalkan cadangan kekawan kat sini ^^

thanks...

Thursday, 14 August 2014

Jangan Pernah Singkirkan Mereka

S.A.H.A.B.A.T

walaupun masa semakin hari semakin cepat berlalu
jangan kite pernah lupakan mereka
yang senantiasa bersama 
kite 
saat susah n senang

jika sahabat kite 
pernah melukai hati kite
kenangkanlah jasa mereka dan pertolongan mereka
jangan kite nengok pada silap mereka yang sedikit itu
dikhuatiri mengaburi mata kite

#sudah hampir 3 taun dek kerna sibuk di u
hampir terlupa pada sahabat2ku 
yang pernah hadir dalam kehidupanku

#syukur masih diberi kesedaran kini
mereka mula bertakhta kembali di hati dan ingatan

#sahabattadikakemas
#sahabatSKTDH(2)
#sahabatSMKTM
#sahabatUPSI
#sahabatSEMAC
#sahabatUM

Segmen Blogwalking Ogos by Karya Mahirah

sambil blogwalking
sambil join segmen

::::. mana tau rezeki kan:::::


join jum kat link ini
http://karyamahirah.blogspot.com/2014/08/segment-blogwalking-ogos-by-karya.html

last 15 ogos

jum sambil naiktaraf blog

1st Giveaway by Melangkau Garisan with love

OLLA ^^

juM JOIN SEGMEN kat Blog MG

ade 4 hadiah menarik...
mn tau rezeki kite ^^

nak join...
go to this LINK >>>http://melangkaugarisan.blogspot.com/2014/08/1st-giveaway-by-melangkau-garisan-with.html

jum pakat support MG


Segar bersama Fresh Care dan Safe Care Giveaway by EJulz

aSsalamualaikum and hai :)
NI hao ma??

jum kekawan....
join segmen 
"Segar bersama Fresh Care dan Safe Care Giveaway by EJulz"
sambil tu nak promote productnye 
LIhat di bawah ini !!!



#semua kenalan blog sy ..
jum ^^

sebelum 31 0gos