Tuesday, 30 September 2014

GIVE & HOPE

Assalamualaikum
Hi blogger2 semua..
Kat sini miera nak invite sapa2 yang sudi join project “Give & Hope” miera nie.
Projek nie xdak pengiktirafan mana2 pihak
Tapi mira buat secara sukarela sebab sambil2 mira tengah buat research nie..

:::::::::::::::::::::::::::::::::
Prosedure projek nie…
1)      kumpul dana (xkisah berapa rm ?)
2)      beli roti dan air kotak
3)      packaging
4)      distribute kepada kanak2 yang admitted dalam wad kanak2

Step 1 tu perlu sokongan dari bloger2 semua, yang laen mira uruskan..

Aim project :

-untuk meningkatkan semangat kepada adik2 supaya cepat sihat
-untuk mewujudkan sikap prihatin terhadap mereka
#mira xkisah anda nak sumbang berapa..
Kalau mendapat sambutan , mira akan start minggu depan..
Berminat whatsapp miera 0173995069 atau comment di bawah pun boleh
“kalau masa duit kita sikit pun kita dah rasa susah nak sedekah, macam mana kalau masa duit kita dah banyak nanti?”

::::::::::::::::::::::::::::::::::RENUNGKANLAH::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

tempoh sebelum ahad nie…

JUM ^^ identiti anda akan dirahsiakan 

Sunday, 28 September 2014

RESDUNG membawa maut

sudah terhantuk baru nak terngadah
sinonim dengan situasi ku

after born until now, baru la tau yang diri nie de resdung stage 2
MasyaAllah
sangat kasihan akan diri sendiri
terlalu bz dengan DUNIAWI
sehingga lalai dalam menjaga CIPTAAN Tuhan

korang yang de simptom 
*MIGRAIN
*sentiasa BERSIN pagi2
*Gatal2 mata
*Gatal2 hidung
*Mata kabur

Elok p check
"STATUS RESDUNG ANDA"

MEncegah lebih baik dari merawat
#JANGAN SUKA MANDI MALAM N MINUM AIS BOLEH MENINGKATKAN KEPARAHAN RESDUNG ANDA#

Wednesday, 24 September 2014

M*I*G*R*A*I*N

Migrain

effect kat kepala...
kekadang sebelah kepala akan rasa berdenyut2, berat
de jugak sampai rasa loya and muntah...
tahap chronic

puncanya
mungkin dari segi pemakanan, stress, x cukup tidur dan sebgaimya

bila migrain datang
kerja apa pun xley nak wat
sebab duk tahan rasa sakit

pada sapa2 yang xtahan sangt boleh la ambil PANADOL
pastu rest

Pada yang rasa tertekan tu
kena cari jalan untuk kawal stress anda....


Saturday, 20 September 2014

Hargai Mereka ^^

Bismillahirahmannirrahim

"Jangan kau menilai dari rupa
kerna semua milik DIA
HATI ini akan ku jaga
kerna aq manusia biasa"

lirik nie deep meaning for me...
aq x kekok untuk berkawan especially perempuan..
quite ok la..
cuma ngan friend lelaki jer..
mcm kuren sikit...
sebb mungkin dah terbiasa ngan geng girl2 jer dari tecik...

****HARGAI MEREKA******

xkisah lah  sama ada parent, sibling, cousin, friend who care to u...
u must respect and remember them and keep pray the best for them...
without them...
EMPTY...

for me, my mom and dad are the best person in world.,.
always beside me give support even i'm sick, heart broken, loss somestimes
not forget also my sibling that make my life cheers...
I love them...

i THINK u all also have this kind of people,right??


Saturday, 13 September 2014

Final year

assalamulaikum
BOM DIA ( mornink to all)

final year is not free time even the gap show a lot of time be our time
BUT that time us need to use with wisely.

Asignment+researchproject+pembentangan+joinactivityU+practical+OSCE+LJM

Wahwahwah..
Struggle for final year student

Wish us "good Luck n safely graduated with Flying COLOR next year"


Monday, 8 September 2014

kasih sayang sesama adik beradik


assalamualaikum

6/9/14

*walaupun kami selalu bergaduh
*x hormat antara satu sama lain

bila terjadi suatu perkara yang mengejutkan ..
kami mula sedar
kasih sayang antara adik beradik tu penting
dan seharusnya senantiasa di pupuk dalam hati 
masing2

#sayangi antara satu sama lain sementara Allah masih beri peluang pada kita untuk menyayangi mereka sementara masih ada. .:'(

Tuesday, 2 September 2014

JUM join September Giveaway Party hosted by Iola Caviar (Sticky Post)

Assalamualaikum ^^

jemput JOIN segmen 
kali pertama mira join untuk menjadi penaja segmen giveaway
mana tau rezeki korang 
jum setai 
lihat LINK DI BAWAH YER!!

September Giveaway Party hosted by Iola Caviar (Sticky Post)




di link ini 
http://iolacaviarofficial.blogspot.com/2014/09/september-giveaway-party-hosted-by-iola.html

tempoh : 1 September sehinggalah 30 September 2014

HADIAH MENARIK MENANTI ANDA!!!!
  • topup rm5 (2 pemenang)  
  • topup rm10 (2 pemenang)
  • topup rm 5 (enam pemenang) 
  • sehelai blouse
  • topup rm5 (4 pemenang) 
  • tudung ala fareeda (1 pemenang)
  • sehelai dress (1 pemenang ) 
  • topup rm 10 (1x) 
  • topup rm 5 (1x)
  • 1 pewangi kereta 
  • 1 tudung bawal ruffle 
  • keychain  (2x) 
  • topup rm 10 (2x) 
  • 2x sample perfume grade 5A (2-5ml)
  • 5x diskaun voucher pembelian Rexylla
  • 2x topup rm10
  • usb card reader
  • cash RM50

Usaha Tangga Kejayaan

B*I*S*N*E*S

perkara ini dah lama sebati dalam jiwa miera
mira start niaga dari standard 4
tapi dulu mira menjaja kuih
dari rumah ke rumah

mula2 pelbagai rasa
yang miera alami
tetapi orang kata
bersusah2 dahulu
bersenang2 kemudian..

dari standard 4 until form 3 : jaja KUIH
form 4+5: ambil order dr rakan2 di sekolah

macam nie la nak cari rezeki kan...
mira xsegan lau org kata mira anak tokei kuih
kerana ERTI KESUSAHAN MENGAJAR KITE ERTI KEHIDUPAN

bila masuk u .. start first year..
mira and geng2 wat bisnes jualan kecik2 jer...
jual di koridor asrama
Alhamdulillah..
hasil yang kami dapat.. kumpul then outing bersama nak make MOMENT

year 3 miera start berjinak2 dengan BIsnes o9
bisnes 09 skunk dah mcm ulat kena hati2
mula2 jual yg simple2 jer.. 
sale pun sikit
customer kurang kekadang rasa nak give up
TAPI sekarang  alhamdulilah makin baik...
USAHA TANGGA KEJAYAAN ^^


peach cobbler shop


Assalamualaikum 
hi ^^
tq visit here ....

hari nie, miera nak promote
satu page " PEACH COBBLER SHOP"
kat page ini 
banyak barangan o9 yang MENARIK tau..

lau nak cuci mata 
FAST UPDATE !! COMMENT TERLAYAN!!
JUM join peach cobbler shop through WHATSAPP..

ANDA hanya PERLU
TINGGALKAN NUMBER HP
sahaja di comment ini..
UNTUK JOIN THE GROUP

harga BERPATUTAN

>>> In sha Allah , perniagaan ini mementingkan kejujuran dan memberi kerjasama yang baik