Tuesday, 28 October 2014

Langkawi Tour 2014

Assalamualaikum para sahabat blogger ^^

kat sini miera nak kongsi sedikit pengalaman g bercuti 4 hari 3 malam di Pulau Langkawi
nak kongsi sekali update harga tempat lawatan, shopping mall yang murah dan tempat makan best..

kami dapat perkhidmatan :
Agent percutian : JOM PI LANGKAWI (en.azhar)
Lokasi: MOtel Seri mutiara
Harga pakej: Rm 500 (Bilik family+ kereta viva auto)

okay ler... pakej nie berpatutan bersesuaian dengan bajet kami..

after arrival at airport.. en. azhar nie memang dah waiting kami depan entrance.. siap berjemput... 
memang clash layanan.... after siap jer check in.. kami di  beri sebuah kereta sewa viva...
jangan risau.. siap de peta langkawi lagi...

x sempat letak punggung lagi kat bilik... kami dah start our journey ke tempat makanan..
kami singgah kedai tepi jalan area bella vista...
makan siakap 3 rasa (Rm 27.00).. okay jugak la harga..sedap pun sedap..


then afterthat, kiteorg p cari surau terdekat... senang jer.. sebab area tepi jalan pun ader...
dah selesai solat .... kami pergi pasar malam ahad area beras terbakar... adenye map... x sesat... sebab langkawi x besar mana pun... pasar malam kat Beras terbakar paling murah makanannya, n barangan mcm baju2,,,, Burger rm1, kain palazzo boleh dapat harga rm20.. n murah la... pasar malam hari ahd je yang paling murah....

balik pasar malam , rest sebab sok nak gerak banyak tempat...
~~~ day 2
pagi2 after solat subuh, kami bersiap g pantai tanjung rhu..

banyak pokok rhu sini.. time kami perg pagi.. takdak org... best jogging sini.. air jernih wak cakap sama lu orang.. udara banyak segar...

next, 
Lokasi: makam mahsuri
Harga entrance: rm10/person


best g sini.... der telaga mahsuri, makamnya, rumahnya.... 

next,
Lokasi: gamat (x ingat nama kedai)
tapi banner nya der promotion Rm5/12 botol
beli barangan gamat rm20 ke atas dapat harga special minyak gamat rm5/12 botol
kedai nie der kat sebelah kiri after jumpa simpang lepas kuar dari mahsuri...

next, 
lokasi: jom makan Ikan bakar
kedai nie area tepi jalan area dekat beras terbakar... lau tengok kedai yang penuh orang tu n de asap2 tu ..betul la tu..memang der papan tanda jum makan ikan bakar... situ murah plus sedap..fresh ikannya... memang nampak ramai tapi jangan risau boleh jer korang dapat sit .. air free of charge....


next, 
Lokasi; beras terbakar
de jual kain2 ,,, sambil g melawat tapak beras terbakar ,korang ley la singgah membeli belah.. hati2 lau nak beli kain batik/pelikat.pastikan yang ori... takut terbeli  yang tiruan... kena pandai tawar menawar ye....

next,
Lokasi: kabel car
harga entrance: rm20  kalu ada mykad
best sangat sini .. der perubahan... memang sini ramai orang take turn..tapi ader 3D room..best ..

next,
lokasi: HiG shopping mall
memang banyak coklat... ley shopping sini coklat...

next.
lokasi: tempat makan berhadapan dengan BAron hotel
sini okay la...
tapi makanan harga berpatutan jer,.

~~~~day 3 to be continue.... ^^






Friday, 24 October 2014

Blogger Area Mega Give Away


assalamualaikum 
moh ler pakat2 join GA nie jum

http://hubbloggerarea.blogspot.com/2014/10/blogger-area-mega-give-away.html

linknya seperti di bawah banner

BANyak hadiah menarik menanti anda??
apa lagi moh ler, mana tau rezeki kite bersama
 Until 31 October 2014.

Tuesday, 7 October 2014

Giveaway Pertama SitiSab

join giveaway jum2

di link bawah
http://www.sitisab.com/2014/10/giveaway-pertama-sitisab.html

Giveaway ni bermula pada hari ini! 

( 3rd October 2014 - 3rd November )
-mungkin akan di pinda juga ye-

HADIAH??

Haa.. seperti banner picture di atas la
RM 100 untuk pemenang yang bertuah!!

Senang! Update dan tag kawan!
Yeahh! Apa tunggu lagi kan? 

Cabutan bertuah akan di lakukan oleh Sab sendiri :)

#WINTER DIARY
#LAILY
#EHHA OLLA

First Giveaway By Syafiyahluv.com

jum join n support blogger nie


jum join di link ini
www.syafiyahluv.com
Segment akan bermula pada 2 Oktober 2014 jam 8 pagi dan akan berakhir pada 31 Oktober 2014 8 malam. Dalam tempoh 1 bulan sahaja ye.



Monday, 6 October 2014

Birthday Giveaway by Shad

Greetings and Assalamualaikum to all
Jemput Join

shad yang anjurkan... moh pakat2 join... sambil2 menambah kenalan jum...
rapatkan ukhuwah sesama kita
mana tau rezeki dapat present jugaK kan..
senang je... ikut jer arahan di beri di blog shad...



Klik Banner untuk Join

Birthday Giveaway by Shad dianjurkan oleh Shad dan disponsor oleh 

Friday, 3 October 2014

Doakan kesembuhan suaminya


kadang2 dalam gelak ketawa kite
kite x perasan yang malaikat maut sentiasa memerhatikan kita
kita kena sentiasa beringat
kematian itu pasti

(peringatan bersama)

bila di uji oleh Allah, kite kena terus tabahkan hati walaupun pelbagai kemungkinan yang akan merubah kehidupan kita
kita tidak tahu segala ketentuan yang akan datang, kita hanya mampu merancang

sahabat2 blogger
mari kita sama2 doakan
suami sis NURUL ATHIRAH mendapat kesembuhan 
dan doakan supaya keluarganya tabah 

walaupun tidak saling mengenali tapi tanggungjawab kita sebagai saudara seagama perlu kita laksanakan.......Allah menyayangi mereka yang mengasihi sesama manusia..




Thursday, 2 October 2014

Contest Blog Comel By: Shedaucu


assalamualaikum blogers,
MIera here !!!
sambil visit winterdiary... ternampak satu contest nie....
"Contest Blog Comel By: Shedaucu"
start date 15 sept-15 oktober 2014. 
Owner nak Mencari Top 10 Blog paling Comel..
tapi jangan Risau Ada 6 Hadiah random Jugak.. 
Nak Join Mudah Je Ikot je Syarat simple yang ditetapkan.
klik banner .....

(Sape Nak Join Tekan Banner Atas)

Contest Blog Comel By: Sheda Ucu  Di Anjurkan Oleh Sheda Ucu 
 Bermula 15 september  hingga 15 oktober Dengan Penaja Bersama
Zaza iman   nur najwa  (Iklan Penaja)   
daftar dan ping artikel anda di pingje.org =)

when U free moh ler join der!!!!!

Peace no war :)