Tuesday, 28 October 2014

Langkawi Tour 2014

Assalamualaikum para sahabat blogger ^^

kat sini miera nak kongsi sedikit pengalaman g bercuti 4 hari 3 malam di Pulau Langkawi
nak kongsi sekali update harga tempat lawatan, shopping mall yang murah dan tempat makan best..

kami dapat perkhidmatan :
Agent percutian : JOM PI LANGKAWI (en.azhar)
Lokasi: MOtel Seri mutiara
Harga pakej: Rm 500 (Bilik family+ kereta viva auto)

okay ler... pakej nie berpatutan bersesuaian dengan bajet kami..

after arrival at airport.. en. azhar nie memang dah waiting kami depan entrance.. siap berjemput... 
memang clash layanan.... after siap jer check in.. kami di  beri sebuah kereta sewa viva...
jangan risau.. siap de peta langkawi lagi...

x sempat letak punggung lagi kat bilik... kami dah start our journey ke tempat makanan..
kami singgah kedai tepi jalan area bella vista...
makan siakap 3 rasa (Rm 27.00).. okay jugak la harga..sedap pun sedap..


then afterthat, kiteorg p cari surau terdekat... senang jer.. sebab area tepi jalan pun ader...
dah selesai solat .... kami pergi pasar malam ahad area beras terbakar... adenye map... x sesat... sebab langkawi x besar mana pun... pasar malam kat Beras terbakar paling murah makanannya, n barangan mcm baju2,,,, Burger rm1, kain palazzo boleh dapat harga rm20.. n murah la... pasar malam hari ahd je yang paling murah....

balik pasar malam , rest sebab sok nak gerak banyak tempat...
~~~ day 2
pagi2 after solat subuh, kami bersiap g pantai tanjung rhu..

banyak pokok rhu sini.. time kami perg pagi.. takdak org... best jogging sini.. air jernih wak cakap sama lu orang.. udara banyak segar...

next, 
Lokasi: makam mahsuri
Harga entrance: rm10/person


best g sini.... der telaga mahsuri, makamnya, rumahnya.... 

next,
Lokasi: gamat (x ingat nama kedai)
tapi banner nya der promotion Rm5/12 botol
beli barangan gamat rm20 ke atas dapat harga special minyak gamat rm5/12 botol
kedai nie der kat sebelah kiri after jumpa simpang lepas kuar dari mahsuri...

next, 
lokasi: jom makan Ikan bakar
kedai nie area tepi jalan area dekat beras terbakar... lau tengok kedai yang penuh orang tu n de asap2 tu ..betul la tu..memang der papan tanda jum makan ikan bakar... situ murah plus sedap..fresh ikannya... memang nampak ramai tapi jangan risau boleh jer korang dapat sit .. air free of charge....


next, 
Lokasi; beras terbakar
de jual kain2 ,,, sambil g melawat tapak beras terbakar ,korang ley la singgah membeli belah.. hati2 lau nak beli kain batik/pelikat.pastikan yang ori... takut terbeli  yang tiruan... kena pandai tawar menawar ye....

next,
Lokasi: kabel car
harga entrance: rm20  kalu ada mykad
best sangat sini .. der perubahan... memang sini ramai orang take turn..tapi ader 3D room..best ..

next,
lokasi: HiG shopping mall
memang banyak coklat... ley shopping sini coklat...

next.
lokasi: tempat makan berhadapan dengan BAron hotel
sini okay la...
tapi makanan harga berpatutan jer,.

~~~~day 3 to be continue.... ^^






No comments:

Post a Comment